maandag 7 september 2015

Dramales op maandagmiddag

Vandaag hebben we een leuke dramales met de groep gedaan. Het was na een dag hard werken een leuke manier om de dag al samenwerkend en gezellig af te sluiten. De opdracht was als volgt: per tafelgroepje moest er in 5 minuten tijd, een kort toneelstukje voorbereid worden. Iedereen moest daarvoor 1 voorwerp pakken uit de klas. Dit mocht van alles zijn van bezem tot paperclip.
Na de opdracht kwam het op samenwerken aan. Wie laten zich zien als leiders binnen het groepje, kunnen er snel beslissingen gemaakt worden, zijn de rollen goed verdeeld.

Na deze opstart ronde was het tijd om de stukjes te laten zien aan de rest van de groep. Afsluitend ontving ieder groepje een top en een tip, gericht op het geven van opbouwende feedback.
Er waren allemaal verschillende stukjes te zien, er was wel iets wat enorm opvallend was.... De locatie van ieder toneelstukje was....de klas!

We gaan de opdracht later dit jaar nog eens herhalen, dan gaan we op zoek naar verhaallijnen die zich buiten het klaslokaal afspelen.

Voor alle nieuwsgierige neushoorns, hier een foto van ieder groepje.

Juf Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten